Somnorilă neo-nazistul sau dialectica abjectiei (5)

Din nou despre comunicatul de presa al Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel. Precizez, acest comunicat de protest, remis presei autohtone, dar si unor agentii internationale de stiri ca si unor ambasade, se referea la aparitia pe coperta IV a unei carti de copii, intitulata Patania lui Somnorila, a fotografiei autorului, in fundalul imaginii aparand impreuna cu alte fotografii de familie, si un mic portret inramat al Capitanului. De la acest detaliu aparent nesemnificativ s-a iscat un scandal cu ecouri internationale, cu referire la un asa-zis mesaj legionar adresat copiilor cu sprijinul statului. Asa cum prevazusem intr-unul din episoadele trecute, ecourile internationale n-au intarziat sa apara. Consecinta directa a activitatii dlor Alexandru Florian si Marco Maximilian Katz. Bine-inteles ca primele reactii au venit din Israel. O anume Rachel Hirshfeld, colaboratoare la Israel National News probabil, de unde am preluat articolul, isi intituleaza mizeria de articolas Fondurile publice de finantare romanesti finantează o carte fascistă pentru copiii nostrii! (sic!) Sigur ca da! Stilul e bine-cunoscut, amintind de mania proletara cu care Silviu Brucan (Saul Bruckner) infiera drept fascisti in Scanteia anului 1946 pe toti cei care nu erau de acord cu lumina venita de la Rasarit. Vom mai vorbi despre asta, ca mult prea usor s-a uitat. Dar suntem in 2012, nu in 1946. Si totusi, de la un mic detaliu dintr-o fotografie, reprezentand portretul lui Corneliu Zelea Codreanu, conducatorul dreptei nationalist-crestine romanesti, care nu a avut absolut niciun punct comun cu fascismul, si pana la carte fascista distanta este enorma. Cum spuneam, acest procedeu este tipic pentru genul acesta de teroristi culturali, urmand ca editura sa fie desemnata drept fascista, proprietarul asijderea, samd… Logica tipic stalinista. Apoi de unde pana unde pentru copiii nostri ? Sau dansii au intentia de a traduce cartea cu motanul buclucas in ebraica? Evident, cu alta coperta. Cu motani apolitici, eventual. Sau chiar cu motani sionisti. Cine stie? Mai degraba inclin sa cred ca este o alta manevra ideologica menita sa impresioneze, extinzand pericolul fascist ce planeaza chipurile asupra copiilor romani, la copiii evrei, si de aici la toti copiii lumii. Cum spuneam, procedeu tipic terorist. Bun, atunci sa trecem la text. Fiind relativ scurt, il voi reproduce integral. Deci, citez:

Fondurile publice de finantare au sprijinit aparitia unei carti de poezii pentru copii care prezinta pe coperta lideri fascisti ai Romaniei din cel de-al Doilea Razboi Mondial. Un centru de cercetare al Holocaustului din Romania a anuntat că au fost utilizate fonduri publice pentru a finanta o carte de poezii pentru copii care prezinta pe coperta sa liderii fascisti ai Romaniei din cel de-al Doilea Razboi Mondial, a raportat Associated Press (AP). Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România a condamnat un consiliu local, pentru ca a ajutat la publicarea cartii, care a fost scrisa de George Ungureanu, un fost membru al unui grup neo-nazist activ în România in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Coperta cartii ofera o poza a lui Corneliu Zelea Codreanu, fondatorul legiunii fasciste “Garda de Fier”. Legionarii, cunoscuti ca membrii ai Garzii de Fier, au devenit din nefericire faimosi pentru cruzimea lor anti-semitica, precum si pentru idealurile lor fasciste, anti-comuniste si ortodoxe. In 1941, au torturat si ucis mii de evrei in Bucureşti, a remarcat AP. Nu s-a semnalat nici o reactie imediata din partea autoritatilor romane sau din partea lui Ungureanu.

Tare de tot! De la carte fascista pentru copiii nostri din titlu, acum e carte de poezii pentru copii, Capitanul s-a re-incarnat in lideri fascisti, multiplicandu-se, chiar daca la data de 22 iunie 1941, data la care Romania a intrat in razboi, Capitanul trecuse deja in nemurire de aproape doi ani. Minciuni peste minciuni ordinare. In cel mai nerusinat stil jidanesc. Ce sa mai vorbim despre Garda de Fier caracterizata drept grup neo-nazist? Oasele martirilor legionari cred ca se rasucesc deja in morminte. Nici nu mai discut despre restul de aberatii. Apoi se re-itereaza problema de care dansii se agata cu disperare, respectiv utilizarea de fonduri publice pentru a publica aceasta carte. Carte, nu-i asa, care face propaganda legionara. Nu legionara, ci fascista de-a dreptul spun dansii. Si chiar de ar fi asa, Miscarea Legionara, miscare de renastere nationala cu esenta profund crestina nu a avut nici in clin nici in maneca cu fascismul ca miscare cu esenta economica de tip corporatist. Sigur ca da! In mintea acestor analfabeti cu apucaturi de carnatzareasa cu studii la fara-frecventa la SNSPA, fascism, nazism, franchism, salazarism sunt totuna. Vom vedea in curand si de ce. Ce sa mai vorbim de faptul ca se afirma ca ar fi torturat si ucis mii (care inseamna 1000x, x>1, adica cel putin doua mii, sau cel putin asa imi spune mie o aritmetica simpla), cand ziarele din epoca mentioneaza clar numarul victimelor rezultate in urma evenimentelor din 21-23 ian. 1941 – de 236 morti, din care 118 evrei si 236 raniti, din care 26 evrei. Sigur ca da! Cifra este clara si nu este contestata de nimeni. Mai neclare sunt imprejurarile in care au murit acestia, ca si cei care i-au omorat, chestiune pe care vom incerca s-o deslusim alta data. Si imi voi tine promisiunea, fara doar si poate, pentru ca intre timp am primit oarece documente extrem de interesante din Moldova fosta sovietica moldoveneasca, dar si din arhivele sovietice. Pentru ca este bizar cum de legionarii, baricadati in sedii de institutii publice, asaltati cu tancuri si mitraliere grele, mai aveau timp sa aresteze si sa tortureze mii de evrei. Restul, cel putin doua mii dupa calculele dansilor, cei care nu vor si nu pot sa iasa la socoteala, vor fi fost torturati psihic dupa parerea mea, ca altfel nu vad cum. In fine, chiar si asa, intre 118 si cel putin 2000 este un raport de aproape 17x, asta ne spune o aritmetica simpla. Si atunci ne punem problema, cum se face ca aceasta cifra este este totdeauna rotunjita in plus, si nu cu o persoana – doua, ci de 17 ori? Va las pe Dvs sa ghiciti, ca eu m-am lamurit de mult. In fine, ultima fraza este edificatoare. Dansii ar dori o reactie imediata a autoritatilor romane. Despre asta insa, vom discuta in postul urmator.

PS. Exact ce afirmam in episodul precedent cu privire la metodele de lucru ale dansilor. O pramatie ce-si spune RasvanCristian sau Vindecatoru (sic!), ataca in mod josnic prin prisma orientarii politice, opera lui Radu Gyr, adevarat poet al neamului. Dar nu numai Gyr, chiar Cioran si Eliade, ca sa nu mai vorbim de Nae Ionescu, sunt improscati cu noroi, prin prisma vederilor lor politice, in special datorita simpatiei acestora pentru Miscarea Legionara. Atacul este prilejuit de catre un scandal politic recent, scandal artificial creat tot de catre dansii, capul rautatilor ca sa zic asa, fiind asa-zisul Centru pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania, cu care ne-am mai intalnit pe aici. Retineti, este vorba de antisemitismul din Romania, in care mai sunt circa 5000 de evrei. Marea majoritate a celor ramasi sunt mult prea varstnici pentru a mai parasi tara, ca atare ma intreb ce dracu va mai face acest asa-zis centru cand acestia vor disparea cu totul? In fine, am mai discutat pe aici despre adevaratele scopuri ale dansilor. Revenind la vindecator, ei bine, la replica mea relativ acida, dansul a deschis un topic separat cu acest subiect. In stilul bine-cunoscut, despre care tocmai vorbeam, am fost improscat cu cele mai oribile ocari, din partea dansului ca si a corului de latrai, inclusiv din Tara “Sfanta”. Colac peste pupaza, o jidoafca analfabeta, scriitoare cica, care scrie se merita precum cocalarii, m-a si identificat sub numele de Merisor Dan, iar vindecatorul lui peshte prajit presupune ca as fi ofiter in rezerva. Cat despre subiectul discutiei, opera lui Radu Gyr, nici vorba de asa ceva. Marele poet roman a fost doar ocazia, declicul necesar, pentru ca haita sa se dezlantuie, toti sarind ca arsi de cur in sus, strigand “Sariti, fascistii! Ne omoara! Ne e frica sa mai traim in Romania!”. Inutil sa spun ca orisice drept la replica a fost interzis. Asa care vasazica! OK Vindecatorule, lasa ca te doftoricesc eu! Cat de curand! Cat de prost am putut fi! Daca as fi cautat putin vindecatoru pe google, puteam vedea ca si altii au fost victime ale acestei japitze, e drept, din cauza credintei. Razvan Cristian Stoica este numele sau real. Desi numele e romanesc, omul gandeste anti-romaneste.  Nicio grija, stimabile, am eu ac de cojocul tau! Pentru tine si gasca ta de latratori, cu dedicatie, cat de curand o serie de posturi despre asa-zisul masacru de la abator.(va urma)

Reclame

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: