Minciunelele dlui Djuvara (12)

22-Septembrie-1939-Peste-250-de-tineri-ai-elitei-legionare-au-fost-asasinati-in-masa-in-intreaga-tara

Ca de obicei, si azi vom continua sa comentam minciunile debitate cu dezinvoltura de dl Neagu Djuvara in cartea sa O scurta istorie a romanilor povestita celor tineri. Pentru inceput, cateva concluzii. Oricat ar striga in gura mare pseudo-istoricii cu apucaturi de pastramagioaica cu SNSPA, pana la abominabilul asasinat al Capitanului, Nicadorilor si Decemvirilor, asasinat ordonat de Carol al II lea, planuit si executat de Armand Calinescu si Gavrila Marinescu, membrii miscarii legionare nu au comis decat doua asasinate. Punct si de la capat. Cateva concluzii. Legiunea Arhanghelului Mihail, impreuna cu partidele ce le-a generat de-a lungul primilor 11 ani de existenta, pana la asasinarea miseleasca a Capitanului, Nicadorilor si Decemvirilor din noaptea de Sf. Andrei 1938, repet, nu a comis decat doua asasinate, I. Gh. Duca si Mihai Stelescu, din care numai primul poate fi considerat politic, cel de-al doilea aparand mai degraba ca o rafuiala interna. Cele doua asasinate s-au facut fara cunostinta sau acordul conducerii miscarii, asupra acestui fapt justitia pronuntandu-se in mod definitiv si irevocabil. Sunt nevoit sa pun inca o data punctul pe I. Deci organizatia socotita cea mai criminala din toata istoria Romaniei nu a comis sub conducerea lui Corneliu Zelea Codreanu decat doua asasinate, unul singur fiind politic, doar partial insa, pentru ca nu urmarea eliminarea din politica a lui I G Duca, in fapt fiind doar un raspuns disperat la miile de arestari abuzive urmate de batai si schingiuiri ingrozitoare, si in fine, al doilea, cel al lui Stelescu, aparand doar ca o rafuiala interna cu un odios tradator si complotist. Corneliu Codreanu insusi, socotit drept cel mai mare criminal al Romaniei interbelice, n-a savarsit si n-a fost implicat in nicio singură crima, cu exceptia impuscarii unui tortionar notoriu in legitima aparare, pentru care a fost achitat de justitie, acest fapt bucurandu-se de autoritatea lucrului judecat. Nu mai vorbesc de asa-zisul anti-semitism al miscarii legionare. Cati evrei au avut de suferit de pe urma legionarilor in cei 11 ani sub conducerea Capitanului? Nici-unul. Si atunci ne punem din nou intrebarea. De unde pana unde face toate aceste afirmatii dl. Djuvara? Citez din cea mai cunoscuta, se gaseste pe wiki, youtube si nu numai, a fost citata in lucrari, referat, disertatii si alte asemenea:

„De la uciderea, pe vremea lui Cuza, a sefului conservatorilor, Barbu Catargiu (nu s-a lamurit nici pana astazi cine a fost asasinul, dar e evident ca oamenii care erau de partea lui Cuza-Voda l-au omorat pe cel ce se opunea reformelor domnitorului), de la 1863 si pana la acest asasinat nu s-a petrecut in tara noastra nici o crima politica — ceea ce contrasta cu „obiceiurile” din Balcani.”

Am enumerat in episoadele trecute toate ne-adevarurile si omisiunile intentionate ale dlui Djuvara. De ce a facut asta? Nu stiu si nici macar nu ma intereseaza. O avea dansul vreun interes. Ca prin toate acestea se discrediteaza ca istoric si in ultima instanta ca om, iara nu ma intereseaza. Cum spuneam, o avea dansul ceva socoteli. Ce ma intereseaza insa, cum spuneam si alta data, e ca fraza cu pricina, si nu numai ea, este citata peste tot pe unde poate avea difuzare masiva catre populatie, emisiuni tv, articole de ziar, filme documentare, in enciclopedii si carti de larga circulatie si alte asemenea. Mai ramane sa fie introduse ca fraza tip in manualele de istorie. Daca operatia nu a fost facuta deja. Repetate cu obstinatie, aceste ne-adevaruri crase, minciuni ordinare de fapt, se insurubeaza adanc de tot in mintea oamenilor, inlocuind adevarul istoric cu o istorie pre-fabricata, curatita de tot ce ar putea sa dauneze corectitudinii politice, astfel ca atunci cand vine vorba despre miscarea legionara, lucrurile sunt deja clare de tot pentru orisicine. Cam tot asa cum se perpetueaza si se amplifica legenda cu binefacerile regimului Ceausescu, desi au trecut doar douazeci de ani de atunci. Practic, conceptul „perioadei de prigoana”, lansat de conducerea miscarii in 1933, in fata agresiunilor tot mai violente ale autoritatilor este valabil si azi. Prigoana continua pana in prezent si se amplifica pe zi ce trece, sub forma agresiunii mediatice dar si legislative, vezi celebra ordonanta de urgenta OUG 31/2002 transformata ulterior in Legea 107/2006, care este interpretata la bunul plac al unor indivizi dubiosi animati de interese obscure. Din acest unghi de vedere, de la regimul „democratic” interbelic pana la pseudo-democratia neo-securistica de azi, trecand prin perioada dictaturii carliste, antonesciene si comuniste, atitudinea ostila fata de miscarea legionara, demonizarea acesteia ca si a Capitanului, prezinta o trista continuitate de aproape opt decenii. Cat despre dl Djuvara, dumnealui nu mai poate sa convinga pe nimeni, pentru ca publicul larg a inceput deja sa fie familiarizat cu temele predilecte ale unora din masturbatorii condeiului, tristi protagonisti ai campaniei de stergere a memoriei colective a romanilor. In viziunea corecta din punct de vedere politic a noilor politruci ai culturii, romanii ar trebui sa uite cine sunt si de ce i-a asezat Dumnezeu pe aceste meleaguri, pentru ca sa nu mai stie incotro se indreapta si sa devina din neam statornic, inradacinat de milenii pe aceste meleaguri, neam venetic, din majoritar timp de milenii in tara sa, sa ajunga minoritar. Imaginea de fata, 22 septembrie 1939, masacrarea in masa a conducerii legionare din ordinul lui Carol al II-lea, taietura din presa vremii.(va urma)

Reclame

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: